Verhuizen naar Belgie

Wanneer u naar België gaat emigreren en u heeft al een huurhuis of koophuis gevonden, dan wordt het tijd om de verhuizing te organiseren.

Inpakken

Wanneer u gaat verhuizen is het van belang dat u uw bezittingen met beleid inpakt. Uw kleine spullen kunnen in verhuisdozen verpakt worden. Grotere en wellicht kostbare spullen zoals kunstwerken, glas- en antiekwerk dienen zorgvuldig in bijvoorbeeld noppenfolie verpakt te worden. Vele verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid om het inpakken voor u te doen, informeer naar de mogelijkheden bij uw verhuisbedrijf.

Erkende verhuizer

Om uw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen is het vinden van een geschikte verhuizer essentieel. Wij adviseren u om een verhuizer te zoeken die aangesloten staat bij Erkende Verhuizers. De verhuisbedrijven die aangesloten staan bij deze organisatie dienen allen te voldoen aan bepaalde eisen die opgelegd zijn door de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Heeft uw verhuisbedrijf het Erkende Verhuizers kenmerk dan staan zij garant voor een zorgeloze en ordelijke verhuizing.

Verhuisofferte aanvragen

Wilt u gratis en vrijblijvend verhuisoffertes aanvragen van verhuisbedrijven die verhuizingen organiseren naar Belgie? Kijk dan hier.

Verzekering

Wellicht heeft u al een (erkend) verhuisbedrijf aan de haak geslagen en staat u in de startblokken om te verhuizen naar België. Maar heeft u uw inboedelverzekering ook op orde? Het is uitermate belangrijk dat uw bezittingen goed verzekerd zijn tijdens het transport naar België. Vaak geldt uw reguliere inboedelverzekering niet wanneer uw bezittingen het huis verlaten. Zelfs Erkende Verhuizers verzekeren uw bezittingen vaak maar tot een bepaald bedrag. Vraag daarom naar de voorwaarden bij uw verhuisbedrijf en sluit anders een extra verzekering af.

Opslag

Wanneer u uw huis in Nederland al verkocht heeft maar u kunt nog niet in uw nieuwe huis in België, dan is het wellicht handig om uw bezittingen op te slaan. Er zijn vele particulieren en bedrijven die de mogelijkheid bieden tot het huren van een opslagruimte. Vaak verhuren verhuisbedrijven ook opslagruimtes.

Post Verhuisservice

Wanneer u dan eindelijk verhuisd bent wilt u uiteraard niet alle verhuiskaartjes en andere post mislopen. Daarom biedt PostNL de verhuisservice aan. Wanneer u deze service afsluit, zal alle post gericht aan uw oude adres doorgestuurd worden naar uw nieuwe adres in België.